Najlepší GPS lokátor na trhu: TOP #10 tipy

Najlepší GPS lokátor na trhu: TOP #10 tipy pre Vás. Najlepšie gps lokátory pre online sledovanie (monitoring) auta či inych vozidiel, ktoré boli kedy vyrobené. Sledovanie polohy prostredníctvom GPS signálu sa stalo jedným z najpoužívanejších spôsobov určovania polohy na celom svete. Táto technológia je využívaná pri počítačoch, smartfónoch, poľovníctve či doprave a to v profesionálnej aj súkromnej sfére. My sa dnes pozrieme na najlepšie GPS lokalizátory (sledovače) na trhu.

gps lokatory

GPS je skratka od anglického Global Positioning System. Ide o systém 27 družíc, ktoré sa vznášajú nad našou Zemou vo výške 20 000 km. Dráha týchto družíc je nastavená tak, aby mohli sledovať ktorékoľvek miesto na Zemi minimálne 4 družice. Z celkovej sústavy je aktívnych 24 družíc, 3 z nich sú neaktívne a slúžia ako náhradné. GPS sledovanie polohy dokáže určiť polohu statického alebo pohybujúceho sa objektu s presnosťou na 5 metrov. Na takúto presnú lokalizáciu slúžia GPS lokátory.

Ako si vybrať najvhodnejší GPS lokator?

Existuje viacero kritérií, ktoré by ste mali zvážiť. Asi prvým je rozmer respektíve VEĽKOSŤ akou gps tracker disponuje. Pre lokalizáciu menších objektov, alebo ľudí bude rozumnejšie zvoliť kompaktný gps lokátor a na sledovanie veľkých objektov ako sú napríklad  nákladné autá môže vyhovovať väčší rozmer s väčšou batériou. Podstatná je teda aj VÝDRŽ BATÉRIE. Pre dlhodobé sledovanie objektu je vhodné vyberať medzi lokalizátormi ktoré majú batérie s vysokou kapacitou, napríklad od 6000 - 10000 mAh – takéto gps online sledovanie dokáže v režime stand by fungovať aj 5 rokov.  

GPS sledovac dokáže okrem sledovania aj množstvo iných vecí, čo je ďalším parametrom, s ktorým je nutné počítať pri výbere. Existujú napríklad GPS moduly na sledovanie, pomocou ktorých viete ODPOČÚVAŤ čo sa v priestore jeho umiestnenia deje prostredníctvom Vášho telefónu. Rovnako či GPS modul disponuje aj OCHRANOU PROTI NEOPRÁVNENEJ DEMONTÁŽI či zásahu, alebo manipulácií. Niektoré modely, vás dokonca vedia upozorniť aj na násilné vniknutie do automobilu, či zašlú SOS signál/hovor na predvolené telefónne číslo. Gps lokator do auta je napríklad možné umiestniť aj exteriéri a v takom prípade je dobré vedieť aká je jeho forma upevnenia alebo ODOLNOSŤ VOČI VONKAJŠÍM VPLYVOM (prach,voda), či disopnuje krytím ako IP 67 vodotesnoť.  V neposlednom rade ide o samotný chod a vysielanie signálu a teda či ide o DVOJITÉ (LBS+GPS) slebo TROJITÉ (LBS+GPS+WIFI) sledovanie polohy.

Takže, nech sa páči, tu sú naše tipy pre Top 10 GPS lokátorov, ktoré určite nájde uplatnenie pri sledovaní pohybu majetku a osôb
 

#10 Miniatúrny gps lokátor pre sledovanie ľudí s aktívnym odposluchom – Qbit

miniatúrny gps lokátor

GPS sledovanie - miniatúrny gps lokátor pre sledovanie hlavne ľudí s aktívnym odposluchom - Qbit (hmotnosť iba 31g) je ideálny pre sledovanie polohy Vašich detí, seniorov alebo majetku. Vyniká totiž kompaktným, ľahkým dizajnom pre vynikajúcu mobilitu a spoľahlivosť. Je schopný odolávať extrémnemu prostrediu a je vodeodolný (spĺňa normu IPX5). Sledovacie zariadenie je vybavené systémom GPS a umožňuje zobraziť polohu v reálnom čase z PC, tabletu alebo zo smartfónu. 

Životnosť integrovanej batérie poskytuje až 3 dni prevádzky. Užitočnou funkciou je aktívne počúvanie diania okolo zariadenia Qbit na diaľku cez mobilný telefón alebo je možná aj obojsmerná telefonická komunikácia. GPS zariadenie Qbit v prípade zachytenia vibrácií alebo hlasitého zvuku nad 70 decibelov zašle SMS správu na predvolené SOS telefónne čísla a vy tak môžete okamžite vedieť, že osoba ktorá ho mala pri sebe môže byť v nepríjemnej situácií.
 

#9 Kontajnerový GPS lokátor pre sledovanie pohybu zásielky - 3800mAh batéria + IP66

kopntajnerový GPS lokátor

Kontajnerový GPS lokátor pre sledovanie pohybu zásielky je sledovacie zariadenie s bezpečnostnými funkciami slúžiace pre nákladnú vodnú a cestnú prepravu. Sledovacie zariadenie  jednoduchým spôsobom pripevníte do vnútra kontajneru prostredníctvom integrovaného magnetu. Vďaka 3800 mAh batérií je chod GPS zariadenia v standby režime takmer 60 dní. Ponúka GPS + LBS dvojitú presnosť určenie polohy v reálnom čase. Akonáhle má online tracker dobrý signál GPS, tak ho nájde cez GPS. Ak nemá GPS signál, nájde ho cez LBS. Vysoký stupeň krytia IP66 umožňuje funkcionalitu zariadenia aj v náročnom vonkajšom prostredí

GPS sledovacie zariadenie nájde svoje využitie pre lodnú a železničnú kontajnerovú prepravu. GPS tracker taktiež upozorní na neoprávnený zásah do inštalácie zariadenia či pri odňatí zariadenia.  GPS modul automaticky identifikuje aktuálny stav prostredia kontajnera a mení režim medzi statickým režimom, (nahratie GPS údajov každé 3 hodiny), režimom pozemnej dopravy, (nahratie GPS údajov každých 10 minút) a režimom námornej dopravy (nahratie GPS údajov každé 3 hodiny).
 

#8 OBD GPS lokalizátor 4G s reproduktorom a presnosťou do 2,5m

GPS lokator obd lokalizator tracker do auta
 

OBD GPS lokalizátor 4G s reproduktorom a presnosťou do 2,5m je skvelé sledovacie a bezpečnostné zariadenie pre osobné a úžitkové vozidlá. Získajte všetky potrebný informácie o sledovanom vozidle v reálnom čase a majte prehľad o prejdenej trase a stave vozidlaZariadenie OBD je kompatibilné s väčšinou vozidiel na trhu vyrobených po roku 2004. S týmto zariadením nebudete mať problém lokalizovať Vaše vozidlo s vysokou presnosťou až do 2,5 metra. GPS lokátor má v sebe zabudovaný reproduktor pre funkciu odposluchu a teda monitorovania hlasu. LED indikátory stavu zariadenia - 3 LED diódy, ktoré signalizujú stav zariadenia - je možné deaktivovať čím dôjde k vypnutiu LED signalizácie - a gps lokátor je teda absolútne nenápadný. 

Minimálny odber energie - zariadenie je vybavené vysoko výkonným čipom vďaka ktorému má ultra nízky odber energie a preto nemá negatívny vplyv na batériu vo vozidle. Jedná sa o veľmi malé a ľahké zariadenie, ktoré je udržateľné v jednej ruke. Z tohto dôvodu je ľahko schovateľné priam kamkoľvek vo vozidle aby nebol na dohľad iným osobám.

#7 4G solárny GPS Tracker - sledovanie v reálnom čase IP67 Vodotesný + 10000mAh batéria

gps tracker do auta
 
4G solárny GPS Tracker - sledovanie v reálnom čase IP67 krytie vodotesný + 10000mAh batéria. Solárny panel, magnetická nabíjačka, vodotesnosť IP67 robia toto zariadenie ideálne pre rôzne nasadenia, ktoré vyžadujú dlhú pohotovostnú dobu a nepretržitý optimálny výkon. LTE komunikácia s núdzovým GSM (2G) zaisťuje pevné pripojenie takmer vo všetkých prípadoch. Okrem týchto funkcií, viac pracovných režimov, rôzne periférne príslušenstvo a súbor upozornení spúšťaných udalosťami urobia z tohto lokátora cennú súčasť vašej stratégie správy vozového parku. Je ideálny pre použitie na lode, kamióny, dodávky, pracovné stroje, poľnohospodárske stroje aťd. 

Jednoduché nabíjanie cez solárny panel a magnetickú nabíjačku. Solárny panel s magnetickou nabíjačkou zabezpečuje dlhý pohotovostný čas takmer vo všetkých prípadoch, Zariadenie môže poskytnúť až do 2 rokov prevádzky na jedno nabitie a po odpojení sa spustí Hallov senzor a odošle upozornenie, takže manažéri vozového parku si môžu byť istí, že ich majetok je pod neustálou ochranou.

#6 Autonabíjačka 2x USB s GPS a odposluchom – MULTIFUNKČNÁ

gps tracker v nabijacke do auta

Autonabíjačka 2x USB s GPS a odposluchom - MULTIFUNKČNÁ Vám poskytne dostatok informácií v reálnom čase o sledovanom vozidle. Na prvý pohľad sa jedná o klasickú autonabíjačku, ktorá však v sebe skrýva GPS lokátor. Nabíjačka je kompatibilná so všetkými vozidlami na trhu, nakoľko sa zapája do zapaľovača v aute. S touto autonabíjačkou nebudete mať problém lokalizovať Vaše vozidlo, keď ho požičiate napríklad svojej priateľke alebo dieťaťu a preto eliminujete nežiaduce emócie a strach či je posádka v poriadku.

K zariadeniu je voľne dostupná aplikácia "TrackSolid" (iOS, Android)  pre Váš mobilný telefón, pomocou ktorej viete sledovať aktuálnu polohu vozidla. V prípade núdze môžete stlačiť na 3 sekundy príslušné tlačidlo SOS aby ste aktivovali alarm. Zariadenie následne zašle SMS na predvolené mobilné číslo a taktiež ho bude vytáčať pokým nebude prijatý hovor. Zariadenie podporuje detekciu stavu vozidla či je naštartované alebo vypnuté. V prípade, že by neoprávnená osoba naštartovala vozidlo bez Vášho vedomia, dostanete okamžite upozornenie na mobilný telefón. GPS sledovanie auta tak nikdy nebolo jednoduchšie.

#5 GPS sledovanie - ULTRATENKÝ 8mm GPS lokátor + batéria 2500mAh - monitorovanie pohybu zásielok

gps sledovanie - lokátor

GPS sledovanie - ULTRATENKÝ 8mm GPS lokátor + batéria 2500mAh je výborným, nenápadným tenkým lokalizátorom vhodným aj na sledovanie zásielok, ľudí či vozidiel. Spomedzi ostatných lokalizátorov vyniká hlavne svojou veľkosťou – s rozmermi len 110x61 mm a hrúbkou len 8mm sa radí medzi najnenápadnejšie GPS lokalizátory na sledovanie. Okrem klasických funkcií ponúka aj detekovanie rozbalenia predmetu pri ktorom využíva svetelný senzor. V praxi to znamená, že ak ho využijete napríklad na sledovanie balíka a balík niekto otvorí GPS lokalizátor to rozozná a vie Vám odoslať upozornenie vo forme sms správy s aktuálnymi GPS súradnicami.

Jeho hlavným účelom je teda sledovanie balíkov, zásielok či tovaru ale poradí si aj so sledovaním vozidiel či osôb a práve jeho všestrannosť je jeho ďalšou výhodou oproti ostatným sledovacím zariadeniam. Po vložení SIM karty do zariadenia viete sledovať jeho polohu v reálnom čase. V časoch globálnej ekonomiky, je asi najpodstatnejšia logistika a s tým spojená ochrana a starostlivosť o tovar. Vďaka super tenkému dizajnu je možné gps lokalizátor (2500 mAh) umiestniť ku každému balíku a minimalizovať tak riziko spojené s krádežou alebo stratou tovaru.

 

#4 OBD GPS lokalizátor s presnosťou menšou ako 10 metrov

GPS lokalizátor v OBD

OBD GPS lokalizátor s presnosťou menšou ako 10 metrov je skvelé sledovacie a bezpečnostné zariadenie pre osobné a úžitkové vozidla. Získajte všetky potrebný informácie o sledovanom vozidle v reálnom čase a majte prehľad o prejdenej trase a stave vozidla. Zariadenie OBD je kompatibilné s väčšinou vozidiel na trhu vyrobených po roku 2004OBD zariadenie má štandardné rozhranie preto je jeho inštalácia do vozidla veľmi jednoduchá. V prípade, že by neoprávnená osoba odpojila ODB zariadenie budete o tom okamžite informovaný formou SMS správy na Váš mobilný telefón. Zariadenie je vybavené vysoko výkonným čipom MTK2503D vďaka ktorému má nízky odber energie a preto nemá negatívny vplyv na batériu vo vozidle. 

OBD zariadenie podporuje GPS a LBS lokalizovanie. GPS je pre určenie polohy vonku s odchýlkou do 10 metrov a je závislé na získaní dát zo satelitov.  A LBS je pre určenie polohy v interiéri (v budovách, izbách, firmách) s presnosťou menšou ako 50-150 metrov, a sledovanie sa získava z dát cez GSM sieť, takže táto funkcia môže fungovať všade na mieste s dosahom mobilného signálu. Ak vlastníte flotilu vozidiel vo Vašej firme máte možnosť ich sledovať naraz pod jedným účtom. Pomocou systému "Tracksolid" môžete sledovať až 10 000 vozidiel súčasne.

 

#3 Mini gps lokátor s magnetom - 2800 mAh batéria + IPX5 vodeodolný + výdrž až do 2 rokov

gps lokalizator do auta na sledovanie polohy
 

Mini gps lokátor s magnetom - 2800 mAh batéria + IPX5 vodeodolný + výdrž až do 2 rokov. GPS + LBS + WiFi polohovanie - až trojitá presnosť určenie polohy v reálnom čase. Mini GPS lokátor je ľahký a kompaktný sledovač, ktorý umožňuje lokalizovať, monitorovať bez potreby napájania s výdržou batérie až do 2 rokov (iba pri úspornom režime) pri načítaní lokalizačnej polohy raz denne, alebo pri nepretržitom používaní GPS vydží pracovať až do 45 hodín. Lokátor je užitočné bezpečnostné riešenie, ktoré poskytuje sledovanie pohybu osôb, tovaru a vozidiel v reálnom čase alebo v pravidelných intervaloch. Online GPS tracker od značky PROFIO ELECTRONICS (app v mobile).

Funkcia GEO FENCE Vám umožní zaslať email notifikáciu pri opustení vyznačeného priestoru (Ak by náhodou vodič vozidla zašiel mimo plánovanej trasy). Výhodou je aj jeho kompaktná veľkosť a nenápadnosť. Je vybavený silným magnetom vďaka čomu ide o veľmi jednoduchú a zároveň flexibilnú inštaláciu GPS lokátora priamo na vozidlá pre ich lokalizovanie. Pomocou pribalenej 3M samolepiacej pásky so suchým zipsom môžete upevniť GPS lokátor aj na nemagnetické objekty. 

 

#2 GPS lokalizátor do auta vodotesný IP67 s magnetom + kapacita batérie 6000 mAh + odposluch

gps lokator do auta

Online GPS tracker do auta disponuje batériou o veľkosti 6000 mAh, čo mu zabezpečuje dobu prevádzky v sledovacom režime po dobu až 25 dní v závislosti od intervalu hlásenia polohy v respektíve 100 hodín (pri aktualizácii polohy každých 10 sekúnd). Je vybavený super rýchlym magnetickým nabíjaním kde na plné nabitie Vám stačí dobíjať cca 3 hodiny a potom môže GPS tracker používať od 5-10 dní. GPS + LBS + WiFi polohovanie  - až trojitá presnosť na určenie polohy zariadenia v reálnom čase zaručí, že vyhľadať polohu budete môcť aj na miestach s horším GPS signálom. GPS modul je vybavený ultra silným magnetom a je veľmi jednoduchý a zároveň flexibilný na inštaláciu pre gps monitorovanie vozidiel. 

Obsahuje zabezpečenie proti demontáži a proti odcudzeniu pomocou svetelného senzora. Ako náhle sa zamedzí prístupu svetla k lokátoru, vyšle senzor upozornenie. Vyslané upozornenie má viacero foriem,  aktivácia GPRS a odoslanie upozornenia do aplikácie, aktivácia GPRS a odoslanie sms správy, aktivácia GPRS – odoslanie sms a vytočenie nastaveného čísla alebo aktivácia GPRS a hovor na zadané telefónne číslo.Vysoký stupeň krytia IP67 (kde môže byť ponorený do hlbky 1m vody a úplná prachotesnosť) umožňuje funkcionalitu zariadenia aj v extréme náročnom vonkajšom prostredí. Veľkou prednosťou GPS lokalizátora je možnosť volať z vybraných SOS čísiel na GPS sledovacie zariadenie aby ste mohli počuť zvuky (rozhovor) okolo zariadenia, kde je umiestnené. Ak úroveň decibelov prekročí 60 decibelov (rozbitie skla, úder do karosérie aťd), gps lokalizátor automaticky zašle alarm notifikáciu na prednastavené SOS číslo.
 

#1 GPS tracker do auta vodoeodolný s magnetom + extra veľká batéria 10000 mAh + odposluch

monitoring vozidiel - gps tracker

GPS sledovac do auta s batériou až 10000 mAh s indikátorom stavu batérie, dokáže fungovať na jedno nabitie po dobu 30 dní (cca 2 hodiny online sledovania denne) až do 2 rokov v závislosti od intervalu online sledovania. Vďaka silnému magnetickému telu môžete pripevniť 3G GPS lokalizátor od značky PROFIO ELECTRONICS na väčšinu povrchov a na rôzne miesta. Vonkajšia ochrana vodotesného stupňa IPX5 (ochrana proti striekajúcej vode a prachu) umožňuje funkcionalitu zariadenia aj v náročnom vonkajšom prostredí. GPS zariadenie poskytuje sledovanie užívateľovi formou SMS správy priamo do Vášho mobilného telefónu, kde bude uvedený odkaz na Google mapu a po jeho zakliknutí sa zobrazí aktuálna poloha sledovaného vozidla.  Ďalšou možnosťou sledovania je mobilná aplikácia s názvom "Track Solid" (iOS, Android), pomocou ktorej viete zistiť polohu sledovaného vozidla a rôzne potrebné údaje. Sledovať GPS údaje je možné aj cez webové rozhranie www.tracksolid.com

Tento tracker rovnako podporuje GPS a LBS lokalizovanie. Monitorovanie vozidiel nie je jedinou činnosťou na ktorú modul slúži. V pohotovostnom režime sa pri odobratí alebo neoprávnenom vniku do gps lokátora nahrá varovná správa a režim sledovania sa aktivuje na dobu 20 minút. Pri tomto modeli je samozrejmosťou aj funkcia odposluchu okolia, kde je modul inštalovaný a to prostredníctvom mobilného telefónu. Veľkou výhodou tohto gps trackera je, že má takzvaný stopovací režim. Je možné ho nastaviť na  stopovací režim pri pohybe, čo znamená že ako náhle zaznamená pohyb bude vám odosielať dáta v intervale od 5 do 86 400 sekúnd. Potom ako pohyb ustane sa prepne do režimu bez pohybu a bude odosielať dáta v intervale od 5 do 86 400 sekúnd. V praxi to znamená, že pri pohybe vie odosielať  údaje o polohe napríklad každých 5 minút, ako náhle objekt alebo človek zastane prepne režim a odošle údaje v nastavenom intervale napríklad 1 hodina. Ďalším rozdielom je, možnosť aktivácie extrémne úsporného režimu. Pri tomto režime volíte dva údaje časový – od kedy sa má režim spustiť napríklad od 14:00 a intervalový – ako často má v tomto režime odosielať údaje o polohe. Rovnako ponúka možnosť zakázania manuálneho vypnutia, kedy nie je možné zariadenie vypnúť manuálne.
 

Dúfame, že tieto tipy a návrhy týkajúce sa GPS lokátorov vám pomôžu vybrať si ten pre Vás najvhodnejší. Širšiu ponuku GPS lokalizátorov nájdete priamo na stránke COOL-MANIA.eu